Cartel Alfa va scoate in urmatoarele saptamani 26.000 de bugetari in strada

Preşedintele Cartel-Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, sambata (18 septembrie), la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria, că sindicatele i-au comunicat premierului că nu se pune în discuţie anularea acţiunilor de protest pentru perioada următoare.

"Am constatat o lipsă de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreşte combaterea evaziunii fiscale. Vor să îngheţe salariul minim pe următorii ani, ceea ce înseamnă o stimulare a evaziunii fiscale, justificând că nu au capacitate. În sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajaţii vor fi penalizaţi şi în 2011", a spus Bogdan Hossu.

Liderul sindical a arătat că procenul prevăzut pentru cheltuielile pentru învăţământ şi sănătate - sectoare prioritare - va fi diminuat până în 2013, astfel că se va ajunge la o alocare de 2,3% din PIB, ceea ce însemană o reducere a puterii de utilizare a banilor care se poate realiza ori prin reducerea salariilor, ori prin reducerea numărului de anagajaţi.



Hossu a precizat că în următoarele două săptămâni Cartel-Alfa va scoate în stradă aproximativ 26.000 de oameni şi a îndemnat cetăţenii să reacţioneze pentru că "altfel, neieşirea în stradă înseamnă o acceptare tacită a măsurilor Guvernului".

La rândul lui, liderul Confederaţiei Sindicale Democrate din România (CSDR), Ioan Baciu, a declarat că premierul nu a vrut să discute decât punctele care nu implică alocarea de bani, el angajându-se însă ca tot ce înseamnă legislaţia muncii să fie modificat şi pus în concordanţă cu ceea ce înseamnă legislaţia europeană.

În privinda creşterii salariului minim, premierul nu a acceptat nicio propunere, urmând ca sindicatele să aibă o întâlnire cu patronatele pe această temă, a adăugat liderul CSDR.

Potrivit acestuia, Emil Boc le-a spus sindicaliştilor că pe legea pensiilor nu se mai poate discuta pentru că aceasta este deja la Curtea Constituţională.


1 comentarii:

Mihai spunea...

Salut, daca esti interesat de un link exchange cu blogul meu, astept un raspuns! Eu te-am adaugat

Trimiteți un comentariu

Vizitatori :

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger