V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai scumpe jocuri video din lume ?

O intrebare ca lumea nu si-o prea pune deoarece scump nu inseamna neaparat bun.
Aflati ca in fruntea podiumului celor mai scumpe jocuri video din lume se afla GRAND THEFT AUTO 4 care a costat aprox 80 mil euro.

Pozitia secunda ii apartine lui Grand Turismo 5 avand in vedere ca pune la dispozitia jucatorului peste 1000 de masini productia jocului a costat aprox 62 mil euro.



Pe locul trei s-ar afla un joc de care nu stiu cat de multi ati auzit. este vorba de un joc japonez numit "Shenmue" disponibil doar pe consola Dreamcast care a costat 55 mil euro.











Urmatorul in top este un joc pentru XBOX 360 produs in canada, bugetul lui a fost de 47 mil euro dar au existat costuri suplimentare din cauza problemelor aparute.







Pozitia a 5-a este ocupata tot de un joc japonez , de data asta pentru Playstation 3, este vorba de Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots  care a costat tot 47 mil euro .






Urmatorul in top este un joc foarte popular, este vorba de FPS-ul Halo 3, disponibil doar pe XBox 360, Halo 1 si Halo 2 au adevarate succese asa ca producatorul, Microsoft, a alocat un buget nelimitat pentru acest joc, insa cheltuielile de productie s-au oprit la 43 mil euro.







Deabea pe locul 7 vedem un joc pentru PC, Windows mai exact, este vorba tot de un joc a lui Microsoft, APB: All Points Bulletin si a costat apoximativ 39 mil euro.
















La Noir se numeste jocul de pe pozitia a 8-a, este un joc care inca nu a fost lansat, dar se svoneste ca bugetul lui ar fi de aproape 40 mil euro, el va fi disponibil doar pentri Playstation 3 si XBox 360






Japonezi par a avea o pasiune pentru jocurile scumpe pentru Playstation 2 Final Fantasy XII a costat 37,7 mil euro. 

















Locul 10 in aces podium este ocupat tot de un joc disponibil doar pe Playstation 3 este vorba de un FPS numit Killzone 2 care a avut un buget de 35 mil euro.




Morala ?!
Luati-va console toti care au investit mult in jocuri de PC au regretat din cauza pirateriei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eronat , cel mai scump joc creat vreodata este Starcraft2 , cu un buget de 100 de milioane.

Ziarul Tuturor spunea...

@ shuunu
In legatura cu starcraft 2, producatorul nu a anuntat ofial bugetul jocului, chestia cu 100 mil $ e o barfa.

Trimiteți un comentariu

Vizitatori :

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger